Lakfiske i Säffle!

Förra helgen körde jag och Dennis ett litet lakfiskepass, vi drog ner till piren, idag hade vi turen att få står där själva.
Vi taklade upp med varsin pirk agnad med strömming.
Timmarna gick men det var ingen större framgång, vi skulle just veva upp och bege oss hemåt. Men just då som vanligt högg det! Det var jag som fått på en lake, vi hade lite problem att få upp den på piren eftersom det var så mycket is men det gick. Vi hade ingen våg med oss men vi uppskattade den till 2,5kg.
Lake
Det blev ingen mer fisk den kvällen och fisken släpptes självklart tillbaka!
lAKE
Skitfiske på er!

Abbörr te knea

Har varit ute på en liten sjö inte långt ifrån där jag bor och försökt mig på att ismeta lite Abborre den senaste veckan. Jag har bara hunnit med väldigt korta pass men jag har trots det lyckats fånga 2 stycken lite finare fiskar. Jag har använd mindre mört som bete och det verkar falla dem i smaken.


Abborre på 800gram.


Denna är något större, 1050 gram & 45 cm lång.

Det är inga monster till fiskar men väldigt välkommet efter flera mindre lyckade pass!

Hälsningar

Pelle Andersson

Abborrfiske och annat jox

Jag och Erik fiskade abborre häromdagen, det gick sådär kan man väl säga utan att under eller överdriva. Ett par helt okej abborrar landades och en gädda synade isen en snabbis.


Klassisk pimpelställning. Korv i näven och fisketidning i knät.

Lite av tanken med fisket var att skrapa ihop lite betesfisk till lakfiske. Och ikväll far vi ut på klarälven och hoppas på det bästa. Vi återkommer!


En pimpelgädda i hanterbar storlek. I samma hål klev en beskedligt större gädda på, men min tunna pimpellina stod inte pall för mer än en rusning i samband med vassa tänder...

RSS 2.0