Sportfiskemässan 2013

USF har just deltagit på sportfiskemässan i Elmia, Jönköping. Vi hade våra numera vanliga aktiviteter för de yngre och de var lika populära som vanligt, där tillverkade vi spinnare, vobbler och flugor. Vi får hoppas att vi någon gång får se en fisk taget på ett av alla de betena som gjorts i vår monter genom åren. Det borde finnas tusentals beten därute.

 

För barnen så anordnade vi tillsammans med Sportfiskarna och Sportfiskeakademin också sportfiskeskolan. Där fick man genomgå en mindre kurs i fiske samt gå utomhus för att meta efter regnbåge och öring. I samband med detta så erbjöd vi också ett gratis medlemskap i förbundet.

 

Under söndagen fick vi besök utav Markoolio som var hos oss för att marknadsföra projektet "Börja Fiska" samt passa på att umgås med alla barn och unga. Det var mycket populärt hos barnen och det blev många foton och autografer. Intresset för "Börja Fiska" var större än förväntat vilket känns bra, vi får hålla tummarna att det är många som utnyttjar möjligheterna under sommaren. (Är du intresserad av att läsa om Börja fiska ska du gå in på www.sportfiskarna.se/borjafiska)

 

Allt som allt så tycker jag vi ska vara nöjda med årets sportfiskemässa och ta med oss de goda bitarna till Stockholm och Kista 2014.

 


Delar av årets Ideela krafter på mässan tillsammans med Markoolio! 

 

Nyheter i år var två stycken tävlingar som vi hade, de lockade både stora som små och var mycket populära. Där fanns det chans att vinna fina priser genom att gissa på olika arter eller att gissa rätt lukt i vår boilietävling. Det var väldigt spridda skurar vad gäller gissningarna och det var kul att se hur olika luktsinnen man kan ha. Vi har nu sammanställt tävlingsresultaten och skall här utlysa vinnarna.


Här har vi Gustaf och Hampus som vid tävlingen, de var riktigt svåra att få ur ledtrådar!

 


Här har vi fler deltagare som försöker klura ut vad det är för fiskar på väggen!

 

I boilietävlingen så var rätt svar:

1- Banan, 2- Jordgubb, 3- TuttiFrutti, 4- Ananas, 5- Persika, 6- Vitlök, 7- Citron, 8- Caramel/Kola/Toffee, 9- Hallon, 10- Päron

Rätt svar i arttävlingen vi hade var:

1-Abborre, 2- Gös, 3- Gädda, 4- Id, 5- Vimma, 6- Karp, 7- ÅL, 8- Lake, 9- Mört, 10- Ruda, 11-Röding, 12- Sarv, 13- Sutare, 14- Öring, 15- Torsk.

Tävlingsresultat boilietävlingen:

  1. Oliver Lööf med åtta rätt
  2. Ronja Andreasson med sju rätt
  3. Max Adersjö med sju rätt

Resultat ifrån arttävlingen:

  1. Lukas Toepfer med 15 rätt
  2. Sally Toepfer med 15 rätt
  3. Christoffer Jansson med 15 rätt

Vi ger ett stort grattis till alla vinnare och skickar ut priser till vinnarna inom kort. 

 

RSS 2.0