Rapport ifrån Helsingborgs Ungdomsfiskeförening!

Ungdomar på fiskeläger

Helsingborgs Ungdomsfiskeförening hade sitt första egna läger helgen den 10-11 sep. Då var 16 personer i Harasjömåla fiskecamp i Blekinge och fiskade i två dagar.

- Vi tältade, grillade nyfångad regnbåge, åkte båt och hade trevligt, säger Bato Celic, sekreterare och klubbens grundare. Klubben är en liten förening för barn och ungdomar som gillar att fiska och en medlemsförening till Unga Sportfiskare - uppslutningen var stor och medlemmarna kommer från Helsingborg, Landskrona, Ängelholm och Bjuv.

 

 
Nygrillad, egenfångad regnbåge med persilja, lök, salt och vitlök.






Klubbens unga fiskare hade två fina dagar utanför blekingska Olofström,
 även om fångsterna var klena så blev det många fina fiskeminnen.

 

Kontakt: Bato Celic

Helsingborgs ungdomsfiskeförening

072-261 59 97


Mötesplanering

Just nu sitter jag och planerar lite inför vårt nästa styrelsemöte. För omväxlings skull kommer vi inte genomföra mötet i Stockholm, denna gång ska vi vara i Värmland. Närmare bestämt i Sportfiskeakademins lokaler i Forshaga.
Vi kommer som vanligt ha ett fysiskt möte där vi diskuterar aktuella frågor och arbetar i våra arbetsgrupper, men vi kommer även ge oss ut på sjön för att flötestrolla gädda.

Gustaf Bodén

Storvilt i skåneland

Under slutet utav Juli så for jag ner med min sambo till västkusten för några dagars semester. Det hade vi också i några dagar, men på hemresedagen drog jag till med en högoddsare. Att åka neråt i landet några timmar till för att fiska & sedan sova en natt under stjärnorna.

Otroligt, men det gick faktiskt hem.

Målet var Vittskövle slott, ett stort äldre slott som ägs utav en greve. Man fiskar i vallgraven som går runt hela slottet.

Det finns en hel del gräskarp, men de är stundtals väldigt skygga.

Vi anlände runt lunch och fisken var väldigt koncentrerad, alltså massvis med fisk på en liten fläck. Jag pillade ihop ett tackel & satte på en brödbit, kastade ut. Sedan var det bara att hålla koll på linan samt brödbiten på ytan.

Det tog inte lång tid innan en ”mindre ” individ sög i sig brödbiten. Drillen gick bra & fisken vägde dryga 7 kg. Sedan var det bara att upprepa allt & jag missade/tappade 2 stycken till inom loppet av bara en halvtimma.

Sedan var de som bortblåsta. Tomt.

Jag såg sedan inte en fisk på hela dagen, trots att jag gick runt & runt slottet hela tiden. Var nog längesedan jag gick så långt faktiskt. )

Framåt halv 8, 8 så fick jag plötsligt syn på 3-4 fiskar inne i ett hörn på vallgraven. Väldigt svåråtkomligt. Men jag var tvungen att försöka.

Det var nog också smart, för bara någon kvart senare krokar jag på en lite större fisk. Allting går bra & den rackarn vägde hela 11300g! Jäkligt skojj, speciellt på ytfiske.

Fisken var schysst utan några skador alls.


Efter foton och en bit mat så fortsatte jag på samma fläck, nu verkade de vara lite mer försiktiga men till slut så går en fisk upp & nyper brödbiten. Denna fisk är mycket starkare & jag anar redan i det här läget att den är i samma klass som den förra. Håvningen var lite mer nervig än den förra men allt går bra till slut. 101 cm & stadiga 11400gram!


Även denna väldigt ren & fin. Snäppet längre & mycket piggare!

Det kändes riktigt bra & strax efter så gick solen ned. Det betydde att jag skulle få köra hem i mörkret. Men det var inga problem nu när fisket gått så bra.

Så vi packade ihop & for hem.

Jag vet inte vem som var lyckligast just då, jag för fiskarnas skull eller Jenny för att slippa sova ute?

Skitfiske!

/Pelle


Marknadsföringstävling!!

Var med och tävla med din förening, tävlingen handlar om att ni ska marknadsföra er så mycket som möjligt! Mer info om regler och pris hittar du här!

Unga sportfiskares förbund

RSS 2.0