Bild ifrån lägret


Unga Sportfiskare Åtvidaberg berättar om sitt fiskeläger.

Helgen 26-28 Oktober anordnade vi i Unga Sportfiskare Åtvidaberg ett fiskeläger för alla fiskesugna medlemmar så här sent på höstkanten innan vintern slog till på riktigt. Vi blev 11 barn/ungdomar och 6 ledare som deltog under helgen.
 
Vi träffades 17.00 på fredagen hemma hos oss i vårt eget hem som är en gammal skolbyggnad och som utgjorde basen för lägret. Fredagkvällen ägnades åt att lära känna varandra, samt åt fiskepyssel såsom flugbindning och allmän genomgång av medtagen utrustning.
 
Lördagsmorgonen startade med en tidig frukost då alla redan var mycket fiskesugna av allt fiskesnack kvällen innan. Nu hade dock vintern kommit på besök lite väl tidigt tyckte vi med några minusgrader på morgonen. Vädret var dock klart och fint så med solens hjälp steg temperaturen snabbt så första halvan av gänget kunde ge sig ut med båten för lite Gäddfiske på förmiddagen. Det blev tyvärr inget napp men då andra gänget var ute under eftermiddagen så blev det en Gädda på 2.5 kilo och nu hade solen värmt upp ordentligt så vi fick en riktigt skön fiskedag. Resten av lördagen varvades med fiskepyssel, fiskefilm, mer fiskesnack och så blev det någon liten tur med kanoten i den närliggande ån med.
 
På söndagen var det dags för ett besök hos Nysjöns Fiske och fiske med fluga efter regnbåge. Denna morgon tycktes ännu kallare och när vi kom fram till den lilla sjön bekräftades det av att större delen av den var istäckt! Det fanns dock tillräckligt med öppet vatten att fiska i och regnbågarna vakade och visade sig för oss. Vi lyckades tyvärr ej få dem att fastna på kroken, men några napp fick vi känna på. Alla som ville fick tillfälle att prova på och bättra på sin flugfisketeknik. Flugfiske som kan se svårt ut till en början visade sig vara väldigt lätt att lära sig även för de som aldrig förr provat på det.
Dagen gick mycket fort och efter en lunch i naturen var det snart dags att ge sig av hemåt, tyvärr utan fisk den här gången. Vi återkommer dock nog till denna plats under nästa år! 14.00 på söndagen var lägret alltså slut och vi skiljdes åt, med förhoppningen att snart ses igen!
 
För att summera lägret så var det en helg med stort fokus på fiske även om tiden med grejerna i vattnet inte var dominerande på grund av årstiden. Det som var roligast med lägret var att upptäcka vilket fiskeintresse och engagemang det finnns hos våra medlemmar och vi ser fram emot ett nytt läger våren 2013.
 
Mvh Mikael Björken, styrelsen Unga Sportfiskare Åtvidaberg

SM i havsfiske avgjort!

Nu är SM i havsfiske avgjort! Vi var tre deltagare från Helsingborgs ungdomsfiskeförening som alla tävlade i juniorklassen. Vi hade två dagars ganska bra fiske, men på söndagen var det lite svårare.  Vinnare i juniorklassen blev Jonathan från vår förening, Kelly kom på tredje plats och Rasmus blev fyra. Tack till Göteborgs havsfiskeklubb för en roligt tävling.
 
 
Kelly, Rasmus och Jonathan med en varsin fisk.
Kelly (3:a), Rasmus (4:a), Jonathan  (1:a) och Josefine från Halland (2:a).
 Vi tävlade från två båtar, Vandia och Tärnö.
 
/ Helsingborgs Ungdomsfiskeförening

RSS 2.0