Göspimpel i Överkalix

Fredagen den 15 mars anordnade föreningen Överkalix Unga Sportfiskare en gösfiskekväll för föreningens medlemmar och övriga intresserade. Ungdomar i alla åldrar närvarade, samt föräldrar till de yngre. Sammanlagt var vi drygt 20 personer på plats och hade en mycket trevlig kväll med flera gösar och korvgrillning.

Syskonen Vennberg som sitter i föreningens styrelse var på plats och hade med sig utrustning till samtliga besökare. Fisket skedde på sjön Allsjärv som håller ett rikt bestånd av gös, vilket inte är allt för vanligt i Norrbotten. Under kvällen fångades 10 gösar, dock i den mindre kalibern. Fisket bedrevs med ett vanligt pimpelspö med vertikalpirk, 10cm nylontafs och en trekrok agnad med löja. Pimpelfiske efter gös är riktigt roligt, även om det är de mindre individerna som nappar oftast. Huggen är stenhårda och fisken är vacker!
 


/Markus Teilus, Unga Sportfiskares Förbund

Lakfiske Alterälven

För en vecka sen så genomförde Piteå Unga Sportfiskeförening en lakfiskekväll i Alterälven strax utanför Piteå.

 

Det hade varit en solig lördag, och när solen sänkte sig under trädtopparna så kände man att kylan började komma krypandes. Det var ett tiotal fiskesugna ungdomar och ledare som samlades vid Norrfjärdens kyrka för avfärd mot fiskestället.

 

Väl framme vid Alterälven så började Mårten med att gå igenom grunderna, då detta var första gången för många deltagare. Allt från fisketeknik, utrustning och olika platser gicks igenom, och för en lak-novis som mig själv så var det mycket lärorikt!

 

Medans de började fiska, så satte jag igång med att ordna några värmande brasor. Redan innan jag fått igång den andra brasan så drog Joar upp den första laken på isen! Inte en bjässe, men detta var hans första lake!  Precis i skymningen, som Mårten hade lovat.

 

Den bittra kylan till trots, så var humöret på topp hos deltagarna! Efter ca en timma hade både Filip och hans bror Christoffer fått sina livs första lakar!

 

Trots att det inte kom upp fler lakar så var det en mycket trevlig kväll med klart väder, varma brasor och kanontrevligt sällskap!

Tight Lines!

/ Kalle Wickberg


Ungdomsfisketävling i Luleå!

Så var det äntligen dags! Solen sken och humöret var på topp hos killarna i Ungdomsfiskeföreningen Catch and Release, när vi gick ut på isen för att borra hål till ungdomstävlingen. 

Vi hade tillsammans med Sportfiskeklubben i Luleå anordnat en fisketävling för unga mellan 0-18 år.

Vi hade bestämt att vi skulle ha ett begränsat område med förborrade hål, så det var bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. Redan en timme innan tävlingen började så kom de första taggade deltagarna och väntade ivrigt på startskottet! När startskottet väl brann av så satt det 25 stycken barn och ungdomar på isen som alla ville vinna första priset från Vildmarksshopen!

 


Fisket var trögt, och tiden var knapp, så varje fisk på isen spelade roll! Efter ca en haltimme så kom de första abborrarna upp, och det skulle handla om gram om vem som skulle vinna!

Efter att resultatet var inräknat, stod det många hoppfulla barn och ungdomar som alla hoppades att de vunnit. Vinnare i Knattklassen blev Mio Ollinen och I juniorklassen blev det John Karlsson som tog hem första priset.

Alla som deltog fick även den populära fiskefilmen ”FISKA, FISKA, FISKA!”, en fiskehandbok och information om den nystartade ungdomsföreningen i Luleå.

Jag, Filip, Stefan och Max vill tacka Luleå Sportfiskeklubb, Vildmarksshopen och Lionsför ett fantastiskt samarbete!

Skitfiske!

  

// Kalle Wickberg


Riksmötet 2013


Kallelse till Unga Sportfiskares Förbunds riksmöte 2013

Härmed kallar Unga Sportfiskares förbundsstyrelse till Riksmötet 2013. Det kommer att hållas i
Forshaga den 26-28  april.

Röstlängd
De som har rösträtt på Unga Sportfiskares Riksmöte 2013 är förbundsstyrelsen och ombud från förbundets föreningar.  Antalet ombud som varje förening får skickas meddelas till alla föreningar i februari, baserat på medlemsantalet i föreningen per 31 december 2013.
Här nedan kan ni se hur många ombud en förening får skicka beroende på antalet medlemmar.

1-30                     1 ombud
31-100                 2 ombud
100-                     3 ombud

Anmälan av ombud
Ombud ska anmälas till förbundet senast den 31 mars för att hinna få sina handlingar i tid innan riksmötet.

Medlemmars anmälan
Alla förbundets medlemmar har närvarande-, yttrande- och förslagsrätt på riksmötet. Medlem som önskar delta på riksmötet ska anmäla detta till förbundskansliet senast den sista mars.

Distrikt

För ombud utsedda av distrikt gäller samma förutsättningar som för vanliga ombud, det som skiljer är de gränserna som avgör hur många ombud man får skicka. Ett distrikt måste vara minst 200 medlemmar för att kunna skicka sitt första ombud.

200-400              1 ombud

400-600              2 ombud

600-                     3 ombud

Motioner
Den som vill lämna in en motion till riksmötet ska enligt stadgarna ha skickat in den till förbundskansliet senast den 31 december 2012.

Kostnad

Alla Föreningar som vill delta på riksmötet får betala 1000 kronor till förbundet, dessa pengar går till mat, resa och boende under hela helgen för samtliga ombud. Anledningen till att det kostar i år är att vi vill ge alla förningar samma förutsättningar att delta på riksmötet trots att det är olika långt att färdas.

Anmälan
Alla ombud och medlemmar måste anmält sitt deltagande senast den 31 mars 2013.
I anmälan ska det stå namn, telefonnummer, mejladress och gatuadress.


Anmälan sker till:
Unga Sportfiskares Förbund
Svartviksslingan 28
167 39 Bromma

Eller via mail till: [email protected]

Har ni frågor eller synpunkter om riksmötet så tveka inte att kontakta Jonas på Unga Sportfiskares förbundskansli.
Ni når han på: [email protected] eller på 08-41080691.

Med vänlig hälsning
Styrelsen i Unga Sportfiskares Förbund


RSS 2.0