Lakfiske Alterälven

För en vecka sen så genomförde Piteå Unga Sportfiskeförening en lakfiskekväll i Alterälven strax utanför Piteå.

 

Det hade varit en solig lördag, och när solen sänkte sig under trädtopparna så kände man att kylan började komma krypandes. Det var ett tiotal fiskesugna ungdomar och ledare som samlades vid Norrfjärdens kyrka för avfärd mot fiskestället.

 

Väl framme vid Alterälven så började Mårten med att gå igenom grunderna, då detta var första gången för många deltagare. Allt från fisketeknik, utrustning och olika platser gicks igenom, och för en lak-novis som mig själv så var det mycket lärorikt!

 

Medans de började fiska, så satte jag igång med att ordna några värmande brasor. Redan innan jag fått igång den andra brasan så drog Joar upp den första laken på isen! Inte en bjässe, men detta var hans första lake!  Precis i skymningen, som Mårten hade lovat.

 

Den bittra kylan till trots, så var humöret på topp hos deltagarna! Efter ca en timma hade både Filip och hans bror Christoffer fått sina livs första lakar!

 

Trots att det inte kom upp fler lakar så var det en mycket trevlig kväll med klart väder, varma brasor och kanontrevligt sällskap!

Tight Lines!

/ Kalle Wickberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0