Svenska mästerskapen i havsfiske 2011

Här kommer en liten efterskotts-rapport om Sm i havsfiske, en mycket intressant tävling!

Sm i havsfiske arrangerades mellan den 8:e och den 9:e oktober 2011. Arrangör var, för andra året i rad, Göteborgs havsfiskeklubb. Tävlingen hölls utanför Helsingborg, på områden kända för bra fiske efter plattfisk. Skepparen Tomas Nilsson på Vandia hade ett tufft uppdrag att, under den första tävlingsdagen, lotsa deltagarna till bra fiske. Detta på grund av bistra väderförhållanden.

 

 

Tävlingsdagarna bjöd dock på fantastiskt fiske och uppskattningsvis 2000 fiskar fångades! Fångsterna utgjordes av tio arter och mestadels olika plattfiskar såsom sandskädda, rödspottor, skrubbor och även ett antal slätvarar. Något som är fantastiskt roligt att höra är att merparten av fångsterna återutsattes, ett mycket bra förhållningssätt när sådana tävlingar arrangeras!

 

 

Två ”fiskekaptener” fanns ombord, deras huvuduppgift var att registrera fångsterna. Med på båten fanns även två elever från Sportfiskeakademin, deras roll på båten utgjordes av fångstregistrering. Ett mycket hektiskt, men roligt arbete kan man anta.

 

Segrare av årets svenska mästerskap i havsfiske är hemmafiskaren Sixten Dahlbom. Vi i Unga Sportfiskares Förbund lyfter på fiskesmäcken och gratulerar i efterskott!

 

Tävlingsledaren vittnar tyvärr om glest deltagarantal jämfört med tidigare år, framförallt gällande våra juniorer. Han påpekar en kärv återväxt i havsfisket, vilket troligtvis beror på att havsfiske är relativt kostsamt att bedriva, då man behöver betala ganska salta pesetas för att få en plats på en turbåt. Unga Sportfiskare vill med tanke på den negativa trend som visats för ungdomar som havsfiskar, passa på att marknadsföra och uppmuntra er att delta i nästa års tävling. Kanske blir det just du som stoltserar med en pallplats?

 

Skitfiske!
Mvh, Unga Sportfiskares Förbund.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0