Under helgen som flytt...

...gästade jag och Markus undborg LSU:s årsmöte. Det var mycket intressant och många viktiga frågor lyftes fram och diskuterades. Själva strukturen av mötet är identisk med den utformning vi i Unga sportfiskares förbund använder när vi har våra riksmöten. Det började med en presentation av dagordningen, alltså vad som kommer ske under dagen. Efter detta genomfördes ett påverkanstorg där alla fick chansen att gå runt och ta del av, samt diskutera de motioner och punkter som skulle behandlas under mötet. Varje ombud och representant delades upp i beredningsgrupper som diskuterade de olika motionerna och punkterna som skulle beslutas om senare under dagen. Resultatet av diskussionerna i beredningsgrupperna ställdes sedan mot den ursprungliga motionen och omröstning eller såkallad jämkning avgjorde resultatet. Mycket demokratiskt.

LSU:s nuvarande ordförande Seher Yilmaz.

Mötet började 08:30 och avslutades strax efter 19:00 så ni kanske förstår att vi var möra när det var dags för middag tillsammans med de övriga ombuden, som tillsammans med oss utgjorde representationen för LSU:s medlemmar.
Markus Lundborg tar del av möteshandlingar, lägg märke till den flådiga mötesklädseln.

Samtidigt som vi gottade oss i tunga frågor om medlemsskap, medlemsavgifter och politiska ställningstaganden, deltog ett antal personer i en ungdomsledarutbildning som arrangerats av Sportfiskarna och Unga sportfiskare. Deltagarna fick ta del av en prisad föreläsning om bland annat genus och normer, senare under kvällen var det dags att visa vem som klädde bäst i ett par bowlingskor.
Markus Olofsson, fiskeföreningen Slommen, delar med sig av sina tankar om ledarskap.

Jag och Markus Lundborg ville gärna delta under söndagens aktiviteter under utbildningen, dels för att lyssna på den föreläsning om ledarskap som skulle hållas, men även för att träffa de deltagare som var  från Unga sportfiskares föreningar. Mitt intryck av gruppen var mycket bra, ett gäng härliga människor som entusiastiskt tog del av det som erbjöds under utbildningen, detta bådar gott för framtiden!
Personligt test.                              Praktisk övning.

Föreläsaren Olle Rockström gjorde ett mycket bra arbete med att förmedla de viktiga punkterna gällande ledarskap. Han gav oss deltagare en inblick i vilka olika sätt man kan leda en grupp, samt möjlighet att utvärdera oss själva för att se vilken sorts ledare man kan tänkas vara. Ett antal gruppövningar genomfördes och resultaten samt syftet med övningarna var mycket givande och dukade upp för många AHA-upplevelser bland oss deltagare.
Kort och gott så vill jag avfärda helgen som väldigt lyckad, deltagarna verkade nöjda med utbildningen, jag och Markus fick en inblick i hur större organisitationer fungerar och ett utbyte av ideér och information skedde mellan deltagarna.
Jag rekommenderar verkligen alla som får chansen att deltaga i framtida ungdomsledarutbildningar, det är väldigt roligt och mycket givande. Kontakta Unga sportfiskares förbund vid frågor och funderingar [email protected]
Med vänliga hälsningar, Gustaf Bodén.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0