Styrelsemöte och lite fiske i Forshaga

Klockan fem gick larmet på mobilen. Efter en natt med lite sömn tog sig alla ut i köket för morgonkaffe och mackor. Vi var hemma hos Gustaf i Forshaga för att under helgen genomföra ett styrelsemöte och passa på att fiska lite. Dimman låg riktigt tät och när vi packade in oss i bilarna var alla tysta och förväntansfulla.

Planen var att lördagsförmiddagen skulle ägnas åt flötestrolling efter gädda på sjön Lusten. Genom Forshaga Akademin hade vi fått låna tre båtar som vi fördelades oss på och rodde ut i dimman. Med i en av båtarna var journalisten Sebastian som följde med för att göra ett reportage om förbundet.

 Ena båten ute på lusten. Man kan se Pelles färgglada mössa!

Ut i dimman rodde vi med båtarna, tacklade spön och höga förväntningar. Fisket var till en början lite segt, men efter ungefär 45 minuter började det hända lite saker. Dimman lättade lite grann och en svag vind började svepa över sjön, som ett brev på posten kom första hugget. Ivrig som man var missade jag såklart att kroka fisken ordentligt och efter en kortare fajt gick gäddan som vinnare ur bataljen. Men när vi vända tillbaka för att åka över branten en gång till small det på en gädda av mindre kaliber.

 En av gäddorna som vi lyckades lura

Under dagen lyckades vi landa i alla fall en handfull gäddor med en topp på cirka tre kilo. Däremot missades ett flertal mothugg varav några som verkade vara av den större storleken. Problemet var att vi hade väldigt stora betesfiskar och mindre tålamod att kroka gäddorna vid huggen.

 

Efter fisket var det dags för styrelsearbete. Vi sa hejdå till Lustens gäddor och begav oss till Forshaga Akademins lokaler för att arbeta i våra arbetsgrupper. Sebastian var även med under den här delen av dagen och passade på att knäppa lite bilder som inte var fiskerelaterade. Arbetet med grupperna bedrevs fram till sena kvällen och det var inte svårt att somna när man kröp ner i sovsäcken.

 

Nästkommande dag ägnades åt själva styrelsemötet. Tillbaka till Forshaga Akademins lokaler och med på mötet var även Sebastian. Efter lunch och några timmar in på eftermiddagen var vi klara. Vi sa hejdå till varandra och vände kosan hemåt. En lång helg var till ända och vi var alla nöjda.

 

Sebastian var med under hela helgen och förhoppningsvis kommer ni alla att kunna läsa hans reportage i tidningen Fiske-feber. Sebastian är även en av eldsjälarna bakom fiskehemsidan Fisheco (www.fisheco.se), där kan ni läsa massor med spännande fiskenyheter och intressanta reportage.

 

Styrelsen vill även rikta ett stort tack Forshaga Akademin för att vi har fått använda både lokaler och båtar under helgen! Det är några i styrelsen som gick sin gymnasieutbildning med inriktning mot sportfiske på akademin. Är du intresserad av att veta mer om Forshaga Akademin så besök gärna deras hemsida (www.forshagaakademin.se)!

Vi vill även passa på att välkomna vår nyaste fiskeförening i Åkeshov. Det ska bli jätteroligt att se hur det går för gänget!  

 

Med Vänliga Hälsningar!

Fredrik Ytterberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0